Sterke peer

 

   Paardenstoofvlees “Sterke Peer”

  • 1 1/2 kg paardenstoofvlees
  • 6 uien
  • reusel
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 2 eetlepels rodebessenconfituur
  • 1 fles bruin bier (dubbele bruine van Westmalle of Sterke Peer)
  • 1 snede roggebrood
  • pure chocolade (naar smaak)
  • tijm, laurier
  • peper, zout en muskaatnoot
  • bindmiddel (aardappelbloem)

   Smelt de reusel in een pan en bak het vlees.
   Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier.
   Smeer mosterd en confituur op het brood en leg de roggeboterham erbovenop.
   Kruid met een weinig peper, zout en muskaatnoot. Leg er ook het kruidentuiltje bij.
   Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig.
   Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe (meestal volstaat een mespuntje ruimschoots).
   Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.

   Smakelijk